Ψυχολογια

Εκείνοι οι σπάνιοι και ξεχωριστοί

Γράφει ο Παντελής Χατζηκυριάκου.

Γιατί έτσι απλά, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που θα ξεχωρίζουν ανάμεσά μας. Άνθρωποι χαμογελαστοί, που ζουν με μελωδίες και ταξιδεύουν με τα όνειρα τους ζώντας την κάθε στιγμή με όλες τους τις αισθήσεις. Όνειρα αόριστα, απρόσιτα και απραγματοποίητα.

Υπάρχουν άνθρωποι που μέσα από τα μάτια τους βλέπεις κατευθείαν στην ψυχή τους. Που ενσαρκώνουν την έννοια του σπάνιου και του πολύτιμου. Δεν θα σου πουν ψέματα, ακόμα και αν έχουν χίλιους λόγους να το κάνουν.

 Αρκούνται στο ελάχιστο, το καθημερινό και το τετριμμένο. Ζουν για να διαφέρουν και να σου αποδεικνύουν πως ακόμα υπάρχει η ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο, πιο αληθινό, πιο απλό και πιο ουσιαστικό. Σκέφτονται χωρίς ιδιοτέλεια και χωρίς όφελος.

 Γεννήθηκαν για να προσφέρουν, να γίνονται χαλί να τους πατήσεις. Η ικανοποίηση για αυτούς είναι η δική σου χαρά. Είναι ικανοί να τσαλακώσουν τον εαυτό τους προκειμένου να σου χαρίσουν κάποιες στιγμές ευτυχίας.

 Ζουν σε μια δική τους πραγματικότητα, πιστεύουν στο άγνωστο, το αόριστο και το αληθινό. Έχουν μια πρωτογενή ενέργεια που τους βοηθά να περνούν μέσα από δυσκολίες που για άλλους φαντάζουν βουνό με μια ανεξήγητη αισιοδοξία.  Κρατούν τις ισορροπίες σε έναν κόσμο άδικο, κερδοσκόπο και ρεαλιστή.

 Αν τύχει και συναντήσεις κάποιον από αυτούς μη τον αφήσεις να χαθεί ξανά μέσα στο πλήθος. Δώσε

του λόγους να σε συμπεριλάβει στα όνειρά του, κίνητρα να πραγματοποιήσει τα δικά σου και ελπίδες ότι θα καταφέρετε μαζί όλα όσα δεν κατάφερε μόνος του μέχρι τώρα. Αυτό περιμένει κι εκείνος, κάποιες ελπίδες! Γίνε εσύ η δύναμή του, δώσε μορφή και ζωή σε κάθε ακαθόριστη για αυτόν έννοια.

 Κράτησέ τον στη ζωή σου. Σε αυτόν τον αδιάφορο κόσμο, σε αυτή την κενή πραγματικότητα και την άδεια κοινωνία, λείπει η γραφικότητα ενός τέτοιου ανθρώπου, η γραφικότητα αυτή που θυμίζει κάτι από τα παλιά.

 Το συναίσθημα αυτό που κάνει την ζωή να θυμίζει κάτι από ρετρό ταινία γυρισμένη σε μια αλλιώτικη εποχή,  τότε που όλα ήταν τόσο αθώα, τόσο εύκολα και τόσο αληθινά.

 Άφησε τον λοιπόν να εξαρτηθεί από εσένα, αψήφησε κι εσύ αυτή την κοινή επιβεβλημένη λογική για να δεις τι είναι αυτό το διαφορετικό στο οποίο πιστεύει, και ίσως καταλάβεις τι δεν σε άφηνε μέχρι τώρα να ζήσεις την κάθε στιγμή. Τι ήταν αυτό που σου στερούσε το χαμόγελο και σου δημιουργούσε μια νέα ανάγκη κάθε φορά που ικανοποιούσες μια προηγούμενη.

 Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να ανακαλύψει τι είναι αυτό που κρατάει στη ζωή όλους αυτούς τους λίγους που πραγματικά ζουν, γιατί τα χρόνια περνούν, οι στιγμές φεύγουν και η ζωή, δεν περίμενε ποτέ κανέναν.

LoveLetters

Παντελής Χατζηκυριάκου

  • Bio
  • Latest Posts

About

26 χρόνων από την Θεσσαλονίκη. Αν και πτυχιούχος λογιστής επαγγελματικά άστατος στην προσπάθειά μου να μην αφήσω αυτή τη χώρα, αυτή την πόλη! Τον ελεύθερό μου χρόνο με ένα χαρτί και ένα στυλό προσπαθώ να δώσω μορφή στις σκέψεις και τα συναισθήματα που προκαλεί η κοινωνική, επαγγελματική και συναισθηματική ανισορροπία των ημερών. Χάρη στην γραφή, τον αθλητισμό, την μουσική και πότε - πότε το ζεϊμπέκικο καταφέρνω να δραπετεύω από το ταξίδι της εσωτερικής αναζήτησης και να διοχετεύω κάπου την ενέργειά μου. Στόχος μου; Ένας και μοναδικός, να παραμείνω αυτούσιος και ονειροπόλος στον αγώνα μου για επιβίωση σε μια διαρκώς μεταβαλλόμενη εποχή! Love Letters profile

(Visited 1 times, 1 visits today)
No Comments

    Leave a Reply