Ψυχολογια

Οι Μεσσίες της ζωής μας, πεθάναν προ πολλού!

Γράφει η Ελένη Σ. Αράπη (Ανεμόεσσα Σκέψη)

Ελέω ανθρώπου

Μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα, λες και η φύση δεν έχει δικαιώματα παρά μόνο υποχρέωση να μας υπηρετεί. Μιλάμε για φιλάνθρωπους, φιλόζωους, ελεήμονες ανθρώπους, λες και είμαστε οι Σωτήρες και όλοι οι άλλοι βρίσκονται υπό το έλεός μας.

Και ξεχνάμε ότι το σύμπαν είναι ενιαίο και αδιαίρετο, δεν μερίζεται, δεν τέμνεται. Τις τομές, την ψευδαίσθηση της ατομικότητας τις δημιουργεί η φυσιολογία μας. Ο κάθε άνθρωπος, το κάθε ον είναι όλο το σύμπαν. Όλοι είμαστε ένα, ενιαίο και αδιαίρετο.

Όταν νοσεί το χέρι μου, πονάω. Όταν πάσχεις εσύ, που είσαι το χέρι μου, θα έπρεπε να λυγίζω, να κινητοποιούμε, να μεριμνώ να σε σώσω, όχι απο ελεημοσύνη, μα απο Ανάγκη.

Αν πεθάνεις εσύ, πεθαίνω κι εγώ. Αν αλλάξει η κοσμοαντίληψή μας, αν ενθυμηθούμε τους συμπαντικούς νόμους, που είναι φωλιασμένοι εντός μας, τότε θα αλλάξει κι ο κόσμος.

Δεν αρκεί όμως να θυμηθώ μόνο εγώ, πρέπει, οφείλω να αφυπνίσω και εσένα. Μα κι αν δεν συμβεί, έστω και εγώ, αρκεί. Αν αντιληφθώ το Μάτριξ, εγώ που είμαι το σύμπαν, θα συμπαρασύρω και εσένα, θα γκρεμίσουμε επιτέλους την επίπλαστη ατομικότητά, τη δήθεν ευμορφία μας – που δεν είναι τίποτα άλλο απο ένα τυχαίο κουφάρι- θα συνειδητοποιήσουμε ότι μόνο Μαζί αλλάζει η ζωή.

Ναι, σε έχω Ανάγκη, εγώ είμαι εσύ, εσύ είμαστε ο κόσμος όλος. Θάνατος δεν υπάρχει, μόνο αλλαγή της ουσίας. Ας σταματήσουμε να τρέμουμε τις μεταθανάτιες τιμωρίες. Η μέγιστη σκλαβειά είναι η πίστη μας σε έξωθεν σωτηρία. Ο φόβος μας τα δεσμά μας.

Οι Μεσσίες πεθάνανε προ πολλού. Ζήτω ο ελεύθερος άνθρωπος, ο άνθρωπος Προμηθέας.

Ελένη Αράπη

  • Bio
  • Latest Posts

About

H Ανεμόεσσα Σκέψη γεννήθηκε περίπου πριν από πέντε χρόνια. Ένα ξωκκλήσι βορά των Ανέμων, ζωγραφισμένο όχι με εικόνες μα με τους Ανέμους, από τον ζωγράφο μας Δ. Μυταρά, ήταν η έμπνευσή μου. Ανεμόεσσα -θηλυκό του Ανέμου, αφού για τις γυναίκες και την Ελλάδα μας γράφω - και Σκέψη, γιατί Ελεύθερα καταθέτω την ψυχή μου. Έσβησα λοιπόν το γήινο όνομά , Ελένη Σ. Αράπη, την φωτογραφία ,φόρεσα ένα κόκκινο πανί και έκανα ελεύθερη κατάδυση στα βάθη της ψυχής μου... της ψυχής σας. Τώρα πιά δεν χρειάζομαι το πέπλο της ανωνυμίας μου, το μεγαλύτερο πιστοποιητικό γνησιότητας είναι η ποίησή μου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
No Comments

    Leave a Reply