Σχεσεις

Στις εφήμερες αγάπες, παραδώσαμε την ευτυχία μας!

Γράφει ο Παντελής Χατζηκυριάκου

“Εφήμερες αγάπες”. Ένα από τα πιο συχνά φαινόμενα του σήμερα.
Ο ηθικός αυτουργός της μοναξιάς και της δυστυχίας.
Σχέσεις που γκρεμίζονται πριν καλά – καλά χτιστούν και βεβιασμένα συναισθήματα η κατανάλωση των οποίων σε οδηγεί στο επόμενο λάθος.
Τις βλέπεις γύρω σου. Τις διακρίνεις παντού.
Ζωγραφισμένες σε μέτωπα ανθρώπων που περπατούν μόνοι τους.
Αποτυπωμένες σε μοναχικά ηλιοβασιλέματα, σε κενά βλέμματα και σε άδεια ποτήρια.
Αγκαλιές που αδειάζουν πριν προλάβουν να γεμίσουν και ένα παράπονο, μια γεύση πικρή, ένα ανεκπλήρωτο
συναίσθημα που έχουμε εντάξει οι περισσότεροι στην καθημερινότητα μας και ζούμε πλέον με αυτό.
Λόγια, όρκοι και υποσχέσεις που πλανώνται στο πέρασμα του χρόνου.
Αναμνήσεις που απλά μας θυμίζουν πόσο άδικα πέρασε ο καιρός και πληγές…
Πληγές που προσπαθούν να κλείσουν με λάθος τρόπους αφήνοντας σημάδια που αντί να επουλωθούν πολλαπλασιάζονται.
Τι φταίει άραγε για όλα αυτά; Ποιος κακός δαίμονας καυτηριάζει οποιαδήποτε νέα αρχή εξαλείφοντας κάθε ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο προκαλώντας έτσι αυτό το  εσωτερικό κενό που μετατρέπει τον άνθρωπο σε μια κινούμενη δυστυχία;
Ο φόβος της μοναξιάς που εντέλει συντελεί στη διαιώνισή της.
Άνθρωποι που στην προσπάθειά τους να μη μείνουν μόνοι τους εναποθέτουν κάθε τους ελπίδα και κάθε τους συναίσθημα με την πρώτη ευκαιρία.  Η βιασύνη του να νιώσουμε και να δείξουμε πράγματα.
Κατάλοιπα προηγούμενων σχέσεων που εκδηλώνονται με την πρώτη ευκαιρία κάθε φορά που εσπευσμένα ξεκινάει μια νέα σχέση και την δηλητηριάζουν.
Όλα στη ζωή είναι θέμα Timing.
Είναι πολλές οι παροιμίες του τύπου “Ο Έρωτας με έρωτα περνάει” και “Στη βράση κολλάει το σίδερο” άλλα προφανώς αυτοί που τις λένε δε σκέφτονται το μετά. Το μόνο εύκολο είναι να παρακάμψεις προσωρινά κάποιο πρόβλημα με την ψευδαίσθηση ότι πηγαίνεις παρακάτω άλλα αργά ή γρήγορα η ζωή θα το φέρει και πάλι μπροστά σου, με την διαφορά ότι αυτή τη φορά οι συνέπειες θα είναι μεγαλύτερες και δεν θα επηρεάσουν μόνο εσένα.
Ότι αρχίζει πρέπει να ξεκινάει από το μηδέν. Άλλοι το λένε “ολικό reset”, άλλοι “επαναφόρτιση των μπαταριών τους” και άλλοι “εξερεύνηση του εαυτού τους”.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μια κατάσταση που πρέπει να προηγείται κάθε υγιούς σχέσης.
Είναι προτιμότερο να υποστούμε αυτή την προσωρινή ταλαιπωρία, να συμφιλιωθούμε με την μοναξιά μας  και τους λόγους που μας οδήγησαν σε αυτή από το να μεταφυτεύουμε τις ρίζες της σε κάθε νέο ξεκίνημα.
Παντελής Χατζηκυριάκου

  • Bio
  • Latest Posts

About

26 χρόνων από την Θεσσαλονίκη. Αν και πτυχιούχος λογιστής επαγγελματικά άστατος στην προσπάθειά μου να μην αφήσω αυτή τη χώρα, αυτή την πόλη! Τον ελεύθερό μου χρόνο με ένα χαρτί και ένα στυλό προσπαθώ να δώσω μορφή στις σκέψεις και τα συναισθήματα που προκαλεί η κοινωνική, επαγγελματική και συναισθηματική ανισορροπία των ημερών. Χάρη στην γραφή, τον αθλητισμό, την μουσική και πότε - πότε το ζεϊμπέκικο καταφέρνω να δραπετεύω από το ταξίδι της εσωτερικής αναζήτησης και να διοχετεύω κάπου την ενέργειά μου. Στόχος μου; Ένας και μοναδικός, να παραμείνω αυτούσιος και ονειροπόλος στον αγώνα μου για επιβίωση σε μια διαρκώς μεταβαλλόμενη εποχή! Love Letters profile

(Visited 1 times, 1 visits today)
No Comments

    Leave a Reply