Εξομολογησεις

Δεν είναι που δεν θέλω να σωθώ, είναι που κανείς, δεν μπορεί να σώσει κανέναν!

Γράφει η Ειρήνη Στέφα

Δεν τους θέλω τους σωτήρες γαμώτο σου. Όχι γιατί δεν γουστάρω να σωθώ. Αλλά γιατί κανείς, δεν μπορεί να σώσει, κανέναν. Δεν μπορείς να μου λες, τί να κάνω. Δεν μπορείς να μου λες, πώς να το κάνω. Δεν μπορείς να με ρωτάς, γιατί το κάνω. Δεν είμαστε ίδιοι. Ακόμα και τα ίδια να νομίζεις, πως έχουμε ζήσει. Δεν είμαστε ίδιοι. Είμαστε μοναδικά διαφορετικοί. Κάθε βίωμά μου, εσένα, μπορεί να σε πήγαινε, αλλού απο ´δω που έφερε εμένα και τούμπαλιν. Είμαστε διαφορετικοί. Μη μου λες, τί να κανω. Δεν μπορείς. Δεν ξέρεις. Κι αν επιμένεις πως γνωρίζεις, σημαίνει πως δεν έχεις ιδέα. Αν γνώριζες. Αν είχες ζήσει στο πετσί σου, εκείνο που τώρα ζω. Δεν θα μιλούσες. Θα έβγαζες τον σκασμό.

Μ’ αγαπούσες όπως λες, θα ήθελες μόνο, να είσαι δίπλα μου. Μόνο αυτό. Δεν θα προσπαθούσες, με κούφιες συμβουλές, να γεμίζεις τη σιωπή. Τη θέλω τη σιωπή. Την χρειάζομαι. Μόνο έτσι μπορώ να βρω και να κολλήσω, τα κομμάτια μου. Μέσα απ´ τη σιωπή. Και είσαι φασαρία. Όπως και οι υπόλοιποι. Το πλήθος. Έχεις μέσα σου, τη φασαρία του πλήθους. Ήρθες με τη μάσκα του σωτήρα, να σώσεις εκείνον, που βοήθεια δεν ζήτησε ποτέ. Για να φανείς. Να νιώσεις εσύ, πάνω απ´ όλα σημαντικός. Και με κουράζεις φίλε. Κι εσύ και οι όμοιοί σου.

Δεν θέλω σωτήρες. Τουλάχιστον όχι του είδους σου. Δεν σας αντέχω στο πετσί μου. Αν ήθελα δυνάστες, με μάσκα σωτήρα, θα έμενα με εκείνον, που τώρα μου λες να ξεπεράσω. Δεν έχετε μεγάλη διαφορά να ξέρεις. Αν δεν καταλαβαίνεις, πως πρέπει να το κάνω. Στο δικό μου χρόνο, με το δικό μου τρόπο.  Είσαι ίδιος με εκείνον, που τώρα κατηγορείς, πως με σακάτεψε. Για σκέψου το λίγο καλέ μου.

Για δούλεψέ το λίγο, στο μικρό σου μυαλουδάκι. Εσύ κι εκείνος που κατηγορείς, είστε ίδιοι. Απλά αλλάζουν τα μούτρα. Η πρόθεση είναι ίδια. Να γίνει το δικό σας. Γιατί ξέρετε καλύτερα για μένα χωρίς εμένα.  Είστε ίδιοι.

Γιαυτό σου λέω. Άφησέ με και πήγαινε να σώσεις κάποιον άλλο. Ίσως κάποιον, όμοιό σου. Πήγαινε εκεί, που θέλουν συμβουλές και τους σωτήρες τους γουστάρουν. Εγώ δεν τους συμπάθησα ποτέ

Ειρήνη Στέφα

  • Bio
  • Latest Posts

(Visited 1 times, 1 visits today)
No Comments

    Leave a Reply