Σχεσεις

Εσύ υποσχέθηκες το “για πάντα” κι έφυγες. Εγώ το “τόσο όσο” κι έμεινα. Λοιπόν;

Γράφει η Ειρήνη Στέφα

Μ´αγαπούσες, έλεγες. Όπως ποτέ δεν είχες αγαπήσει, έλεγες. Και θα με αγαπούσες πάντα. Σε αυτή τη ζωή και στην επόμενη, έλεγες. Δεν θα έχω επόμενη, σου απαντούσα. Ότι προλαβαίνεις σε αυτή, σου έλεγα. Μπα. Θα έχεις. Είμαι σίγουρος. Μας το χρωστάει η ζωη, να συναντηθούμε απ´ την αρχή. Έτσι έλεγες.

Και να σου πω την αλήθεια, ποτέ μου δεν σε πίστεψα. Όχι γιατί δεν το ένιωθες. Αλλά γιατί, εγώ δεν το ένιωθα. Σε εμένα δεν πίστευα. Ήξερα. Για εμένα ήξερα. Αστοχία υλικού. Δεν το ‘χω το για πάντα. Δεν με τρομάζει. Απλά δεν μου αρέσει.

Δεν πιστεύω στους έρωτες, που ζουν για πάντα. Για μια ζωή. Κι εσύ ήθελες και την επόμενη. Εγώ δεν ήξερα ούτε γι’ αυτή. Κι εσύ ήθελες και την επόμενη. Αστοχία υλικού. Έτσι θα με περιέγραφα. Δεν θέλω το για πάντα. Είναι μακρινό και σε κοιμίζει. Εφησυχάζει την ψυχή κι αφήνεσαι. Θέλω το τόσο – όσο.

Μια μέρα τη φορά. Όλα τα ταξίδια, ξεκινούν από ένα βήμα. Μια μέρα τη φορά, σου έλεγα. Για τόσο-όσο, σου έλεγα. Κι έδειχνες να θυμώνεις. Δεν ξέρω αγάπη τί θα πει, έλεγες. Αστοχία υλικού, σου απαντούσα και γελούσες. Όμως για δες. Εγώ η ελαττωματική.

Έμεινα εδώ. Δεν περιμένω πια. Κάθε άλλο. Δεν μου λείπεις. Δεν σε θέλω. Απλά αναρωτιέμαι. Εγώ που δεν ήξερα, αγάπη τι θα πει. Έμεινα εδώ.

Έμεινα δίπλα. Έμεινα. Εσύ; Που ήξερες αγάπη τί θα πει. Που θα με αγαπούσες πάντα. Που ακριβώς είσαι; Πού χάθηκες; Γιατί έταζες ενώ δεν μπορούσες; Και τελικά.

Ποιος ήταν αστοχία υλικού; Ποιος ήταν ο ελαττωματικός; Εγώ που έλεγα, για “τόσο-όσο” κι έμεινα.

Ή εσύ, που έταζες για πάντα και δεν ήρθες ποτέ; Για σκέψου.

Ειρήνη Στέφα

  • Bio
  • Latest Posts

(Visited 1 times, 1 visits today)
No Comments

    Leave a Reply