Σχεσεις

Όχι ρε φίλε, δεν γεννήθηκαν όλες οι γυναίκες για να ντυθούν νυφούλες!

Γράφει η Κωνσταντίνα Ποζουκίδου

Όχι ρε φίλε, δεν είναι όλες οι γυναίκες κατάλληλες για γάμο! Δεν ονειρεύονται όλες οι γυναίκες τη στιγμή που ο πρίγκιπας τους ντυμένος με κουστούμι και κρατώντας μια ανθοδέσμη από τριαντάφυλλα στα χέρια, θα κατέβει τρία σκαλοπάτια μπροστά από μια εκκλησία για να τις φτάσει. Και αφού πιάσει το χέρι τους, να τις παρασύρει στο εσωτερικό του ναού ενώ οι καλεσμένοι θα χαίρονται και θα χαμογελάνε για το ευτυχές γεγονός!

Αυτά και πολλά άλλα που θα παραθέσω παρακάτω, ήθελα να φωνάξω στον Στάθη, την καταραμένη εκείνη ώρα που γονάτισε μπροστά μου για να μου κάνει πρόταση γάμου!

Η ιστορία μας με τον Στάθη είναι απλή. Ξεκίνησε όπως και όλοι οι μεγάλοι έρωτες. Τηλεφωνήματα, ραντεβουδάκια, δωράκια και αλήθεια τώρα, τα λάτρεψα αυτά σε εκείνον! Με έκανε με τον δικό του απερίγραπτο τρόπο να νιώθω πάντα όμορφα. Τον ερωτευόμουνα κάθε μέρα και πιο πολύ!

Ήταν ανεξάρτητος και αυτό με έφτιαχνε! Τρυφερός και γλυκούλης όταν έπρεπε, φειδωλός και απόλυτος όταν μου άξιζε! Παίρνουνε εύκολα τα μυαλά μιας γυναίκας αέρα όταν ένας άντρας την ερωτευτεί. Αντί να γίνεται καλύτερη λόγω του έρωτα, η γυναίκα που την ερωτεύονται γίνεται κακομαθημένη και απαιτητική.

Ε, ο Στάθης κατάφερε να με καλμάρει με τρόπο που γινόταν συνειδητός από τους άλλους, από εμένα ποτέ! Τον τελευταίο καιρό λόγω του φόρτου εργασίας του δεν έμενε και πολύς χρόνος μέσα στην ημέρα του, ή μήπως και τη νύχτα του, για να με βλέπει με αποτέλεσμα να κοιμάται συνεχώς σε μένα. Χωρίς να το καταλάβω επομένως, αρχίσαμε να συζούμε. Κοινός λογαριασμός στο σούπερ μάρκετ, φαγητό σχεδόν κάθε μέρα μαγειρεμένο στην κατσαρόλα, πλύσιμο ρούχων που περιελάμβανε εκτός από μπλούζες και φορέματα, μποξεράκια και πουκάμισα.

Άρχισα να πιέζομαι! Ήταν ωραία που κοιμόμασταν και ξυπνούσαμε μαζί αλλά το μαγείρεμα, η μπουγάδα και το καθάρισμα του σπιτιού συνεχώς ξέφευγε από τις προτεραιότητες μου, μου στερούσε πολύτιμο χρόνο, ικανό να αφιερωθεί σε πιο δημιουργικές δραστηριότητες.

Δυστυχώς για μένα άλλα και για τον Στάθη, κατάλαβα λίγο αργά τον σκοπό αυτής της συγκατοίκησης. Όπως μου εξομολογήθηκε, καιρό τώρα περίμενε να βρει την κατάλληλη στιγμή για την πρόταση γάμου!

Τι τον έκανε και θεώρησε αυτήν σωστή, δεν ξέρω! Δεν είμαι γεννημένη για γάμο αγόρι μου! Δεν σκέφτομαι νυφικά και στολισμούς. Δεν γουστάρω βέρες και επισημότητες. Δεν είμαι γεννημένη για κυριακάτικα τραπέζια στη μαμά και εκδρομές στο εξοχικό του θείου Νίκου.

Δεν φαντάζομαι τη ζωή μου πλημμυρισμένη από υποχρεώσεις που αφορούν και άλλους πέρα από εμένα. Δεν μπορώ να ξυπνάω και να σκέφτομαι συνεχώς τι θα μαγειρέψω, πότε θα προλάβω να καθαρίσω και αν θα μου μείνει χρόνος για μια γρήγορη επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ!

Γιατί εγώ γουστάρω να έχω το δικό μου χώρο. Να ξυπνάω και να είμαι μόνη στο σπίτι. Να βγαίνω και να μην έχω να σκεφτώ παιδιά, σκυλιά και γατιά. Να περνάω καλά όπου είμαι, ανεξάρτητα από την ώρα και τη μέρα!

Και για μην παρεξηγηθώ ως απόλυτη, δέχομαι ότι μπορεί κάποια στιγμή να συνηθίσω την ιδέα της συγκατοίκησης. Να φροντίζω τον αγαπημένο μου και με φροντίζει και αυτός το ίδιο σε ένα κοινό μας σπίτι. Γιατί όμως μέσα σε όλο αυτό να εντάξω και τις κοινωνικές απαιτήσεις του γάμου;

Και ξέρω, είμαι σίγουρη δηλαδή, ότι λίγοι θα με πιστέψουν όπως δεν με πιστεύουν χρόνια τώρα. Ακόμη και τώρα κάτι θα βρουν να πουν. Βλέπετε, το παρουσιαστικό μου, αυτό που παίζει τον πρώτο πλέον λόγο για να κρίνεις αν μία γυναίκα είναι για γάμο, δεν συμβαδίζει με τις απόψεις μου. Γιατί μια κοπέλα σοβαρή, μετρημένη και καλλιεργημένη για τον αντρικό πληθυσμό έχει την ταμπέλα της «Ψάχνω απεγνωσμένα να παντρευτώ».

Οπότε, αυτού του είδους οι κοπέλες ή μένουν μόνες επειδή τρομάζουν, λανθασμένα τις περισσότερες φορές, τους άντρες και θεωρούνται ξενέρωτες ή αρνούνται κατηγορηματικά να βάλουν την κουλούρα και ξαφνιάζουν, όπως είναι φυσικό, πάλι τους άντρες αλλά και τον υπόλοιπο πληθυσμό!

Και ξέρω ότι πολύ θα σκεφτούνε πως είμαι ευθυνόφοβη, αλλά θα τους απαντήσω πως δεν φοβάμαι τις ευθύνες του γάμου, απλά δεν θέλω να τις εντάξω στο πρόγραμμα μου. Άλλοι θα υποστηρίξουν ότι δεν έχω βρει τον κατάλληλο αλλά και πάλι δεν θα με βρουν σύμφωνη. Ο Στάθης ήταν όντως ότι καλύτερο έχω γνωρίσει στη ζωή μου αλλά με διαφορετικές προτεραιότητες από ότι αποδείχτηκε!

Οπότε θα κλείσω το κουτάκι με το μονόπετρο, θα το βάλω στο χέρι του Στάθη και θα του απαντήσω απλά όχι! Για τις ωραίες στιγμές που περάσαμε μαζί θα τον ευχαριστήσω και θα κλάψω στον ώμο του ξέροντας ότι θα αφήσω να χαθεί από τη ζωή μου ένα κομμάτι που λάτρεψα, λατρεύω και θα λατρεύω. Αλλά όπως προείπα… δεν είναι όλες οι γυναίκες για γάμο, ρε φίλε!

Κωνσταντίνα Ποζουκίδου

  • Bio
  • Latest Posts

About

Λέξεις… παντού λέξεις! Μεμονωμένες είναι άχρηστες, συνδυασμένες κατάλληλα είναι θησαυρός! Από μικρή θυμάμαι, έψαχνα και σύγκρινα εικόνες και λέξεις. Μπορεί οι μεν πρώτες να λένε πολλά - αλλά και αυτό με λέξεις γίνεται - , οι δε δεύτερες εντυπωσιάζουν, τυπώνονται, μένουν. Και ενώ άκουγα πολλά, μου έμεναν λίγα στη μνήμη. Κατάλαβα, όχι πολύ αργά ευτυχώς, πως το γράψιμο κρατάει για χρόνια, αν όχι για πάντα, κάτι ζωντανό… Αν θες να με γνωρίσεις… διάβασε αυτά που γράφω! Αν θες να με μάθεις… διάβασε πίσω από τις λέξεις μου! Believe in magic of writing…

(Visited 1 times, 1 visits today)
No Comments

    Leave a Reply