Σχεσεις

Σ’ευχαριστώ που έκανες την διαφορά ανάμεσα στους πολλούς!

Γράφει η Φραγκίσκα Στρούμπου

Δεν είμαι σίγουρη ότι το ευχαριστώ είναι η λέξη που ψάχνω, αλλά είναι μία αρχή γιατί αν θέλω να είμαι ειλικρινής το ευχαριστώ δεν θα είναι ποτέ αρκετό για να σου πω τι σημαίνεις για μένα.

Συνήθιζα να λέω ότι όλοι οι άντρες είναι ίδιοι, ψάχνουν ένα τρόπο να σε τραβήξουν κοντά τους πριν σε πέταξουν μακριά τόσο γρήγορα όσο σε βρήκαν. Ήμουν τόσο συνηθισμένη να με περιπαίζουν σαν μαριονέτα, να με διώχνουν και να διατηρούμαι σε ένα ράφι μέχρι που θα με χρειαστούν.

Ένιωθα σαν ένα πράγμα και όχι σαν άνθρωπος αλλά εγώ ποτέ δεν έκανα τίποτα γι’αυτό.  Αυτό δεν βοήθησε να έχω την καλύτερη γνώμη για τους άντρες πράγμα που πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν είναι δίκαιο. Ωστόσο, μόνο ένα άτομο χρειάστηκε να μου αλλάξει αυτήν την εικόνα που είχα για τους άντρες και για μένα αυτό το άτομο ήσουν εσύ, αν και δεν ήταν με την πρώτη ματιά γιατί είμαι επιφυλακτικό κορίτσι.

Έπρεπε να κρατήσω τη δύναμη μου και την ικανότητα μου να κρατάω μακριά τους ανθρώπους για την προστασία της καρδιάς μου. Είχα ήδη την ιδέα στο κεφάλι μου ότι είσαι σαν τους υπόλοιπους. Ότι τελικά αφού νόμιζες ότι προσπάθησες πολύ για να με γοητεύσεις θα έβγαζες την μάσκα σου για να δω ποιος πραγματικά είσαι, τον αληθινό εαυτό σου. Είναι αυτό που είχα συνηθίσει, «τυπικές αρσενικές τάσεις» που ξέρω ότι δεν είναι σωστό.

Ήσουν τόσο υπομονετικός μαζί μου, σου είπα ότι προστάτευα την καρδιά μου και ότι φόβομουν ότι ήσουν σαν όλους τους άλλους. Αντί να θυμώσεις, ή να τσακωθείς μαζί μου γι’αυτό που άκουσες το οποίο με αναστάτωσε.

Ίσως θα μπορούσε να είσαι διαφορετικός και αποδείχθηκε ότι ήσουν. Μου έδειξες ότι δεν με χρησιμοποιούσες για να περάσεις καλά, ότι δεν ήθέλες μόνο το σεξ, ότι ήθελες κάτι βαθύτερο και σε ένα πιο συναισθηματικό επίπεδο. Κατάλαβα ότι πραγματικά νοιαζόσουν για μένα και ότι δεν ήταν απλώς ένα τέχνασμα. Αυτό ήταν καλύτερο από οποιοδήποτε όνειρο που μπορούσα να φανταστώ και σκέφτηκα ότι οι εφιάλτες της πληγωμένης κάρδιάς μου θα μπορούσαν να τελειώσουν.

Αν είπες πότε τίποτα που πλήγωσε τα συναισθήματα μου ή με ενόχλησε ο λάθος τρόπος που έκανες κάτι που δεν ήμουν συνηθισμένη, ζήτησες συγνώμη.

Μου είπες ότι δεν είσαι σαν τους άλλους. Μου είπες ότι είσαι διαφορετικός και κρατούσες το λόγο σου. Μου είπες επίσης ότι δεν ήσουν τέλειος, ότι ήσουν άνθρωπος και ότι θα έκανες λάθη αλλά η διαφορά ήταν ότι εσύ δεν θα έτρεχες μακριά και δεν θα με παρατούσες.

Νομίζω ότι είναι πραγματικά αυτό που έψαχνα, κάποιος που δεν θα με παρατήσει. Κάποιος που με αποδέχοταν για αυτό που είμαι, το κορίτσι που κλαίει αναστατώνεται, το οποίο είναι ανεξάρτητο και έχει μία εξαιρετικά προστατευμένη καρδιά.

Με κάνεις να γελάω όλη την ώρα, με βοηθάς να ξεχνάω πράγματα που με κάνουν λυπημένη και με ωθείς να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος. Με έκανες να ξαναπιστέψω στους άντρες. Με έκανες να πιστεύω ότι το να αγαπήσω ξανά αξίζει τον κόπο.

Με αγαπάς παρά τα όσα μισώ για τον εαυτό μου. Μου φέρεσαι με σεβασμό, είσαι ευγενικός και μου συμπεριφερεσαι σαν ίση. Μου δείχνεις ότι να είσαι σε σχέση είναι εύκολο και φέρνεις περισσότερη χαρά, αγάπη και ενθουσιασμό στη ζωή μου. Μου θύμισες να εμπιστεύομαι ξανά.

Ήθελα να κρατήσω τον εαυτό μου μακριά από όλους τους άντρες, από οποιαδήποτε πιθανότητα να πληγωθώ. Ωστόσο χάρη σε σένα, δεν το θέλω αυτό πια τουλάχιστον όχι από όλους τους άντρες, επειδή δεν θέλω να κρατήσω τον εαυτό μου μακριά από εσένα. Είσαι το πρώτο άτομο που ήθελα να σε αφήσω  να με γνωρίσεις, να αφήσω στο παρελθόν αυτό το εμπόδιο και να ζήσω τη ζωή μαζί σου.

Σε ευχαριστώ που είσαι το άλμα μου, η βελόνα μου  στα άχυρα και ο μοναδικός μου στο είδος του. Σε ευχαριστώ που μου απέδειξες ότι δεν είναι όλοι οι άντρες ίδιοι. Σε ευχαριστώ που ήσουν ακριβώς εσύ γιατί δεν θα μπορούσα να διαλέξω καλύτερο.

 

Φραγκίσκα Στρούμπου

  • Bio
  • Latest Posts

About

Γεννήθηκα Αθήνα αλλά μεγάλωσα στην Τήνο. Δηλώνω ονειροπόλα, αισιόδοξη και ρομαντική. Είμαι πολύ αυθόρμητη, καθόλου λογική, παθιασμένη με ανθρώπους και καταστάσεις και μου αρέσει να εξελίσσομαι σαν άνθρωπος. Είμαι εθισμένη στη μουσική και τα γλυκά. Αγαπώ τα ταξίδια και τα βιβλία και θα 'θελα κάθε μέρα να είναι Χριστούγεννα. Θαυμάζω τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους που σε εμπνέουν και σε παρακινούν. Έχω ανάγκη να βλέπω πάντα την καλή πλευρά των ανθρώπων και πιστεύω στη μαγεία του έρωτα. Απ' όταν θυμάμαι τον εαυτό μου λάτρευα το γράψιμο & το διάβασμα γιατί τα έβρισκα απελευθερωτικά. Από μικρή με μάγευαν οι λέξεις, να μπορώ να παίζω μαζί τους, να ντύνω τις σκέψεις μου. Ο μεγαλύτερος στόχος μου; Να απολαμβάνω την ζωή! Αν και ο κόσμος μας δεν είναι εύκολος, τον αγαπώ …

(Visited 1 times, 1 visits today)
No Comments

    Leave a Reply